Pár évvel ezelőtt Kefalónián jártunk a férjemmel. A strandról hazafelé menet ettük ezeket az isteni sajtos csigákat. Néhány próbálkozás után elég jól sikerült visszavarázsolnom az ízeket.
Jöjjön a recept Itya, Olga, Andris és a többi barát kedvéért, akiket meghódítottunk vele.
Hozzávalók 8db csigához
- 8db-os réteslap
- 20 dkg feta sajt
- 1 kis doboz tejföl
- 0,75dl olaj
A sütőt 220-230 fokra melegítem.
A tejföl háromnegyedét összekeverem az olajjal.
A sajtot vékony csíkokra szelem, majd az olajos kencével együtt a kezem ügyébe helyezem.
Egy réteslapot a munkalapra helyezek úgy, hogy a rövidebb oldala essen felém. Kenőecset segítségével vékonyan megkenem a tejfölös olajjal, majd a hosszanti oldala mentén félbe hajtom. Újra vékonyan megkenem tejfölös-olajos keverékkel, mert amúgy nem lehet megformázni.
A feta sajtot vékony csíkban a réteslapra halmozom, majd mintha rétes lenne feltekerem. Ujjnyi vastagságú rudat kapok, amit végül csiga formába tekerek.
Tapadásmentes tepsibe teszem, a tetejét átkenem a tejfölös olajjal. Így járok el a maradék öt csigával is.
A sütő középső rácsán úgy 12-15 perc alatt gyönyörű pirosra sütöm őket. Kívül ropogós, belül krémes finomságokat kapok.
Mi már azon melegében nekiesünk, de langyosan az igazi.
Én vagyok az egyik szereplője a hozzászólásnak (Andris), és annyira ízlett, hogy azóta már itthon is megcsináltuk (Lívi sütött, én vásároltam, mosogattam és ettem).Ha a többi étel feleannyira finom, mint a fetás csiga, én is nekiállok sütni! :)
VálaszTörlésAkkor gyorsan veselkedj neki a sütésnek:)
VálaszTörlésÉn szívesen lecsekkolom a végeredményt!
Lívi megcsinálta már háromszor, és hétvégére is vettem réteslapot és fetát. remélem, érti a célzást :) Vagyis veszi a lapot :)
VálaszTörlés