2012. szeptember 11., kedd

Tonhalkrém


Egy igazi klasszikus a 80-as évek Erdélyéből. Amennyire vissza tudok emlékezni nem lehetett, és nem is volt buli tonhalkrém - bocsánat, halkrém nélkül. Akkoriban Romániában nem ismertük a tonhalkonzervet. Szardíniát illetve más halkonzervet használtak a háziasszonyok. Én viszont csak a tonhalasat szeretem. Nem csak azért, mert finom az íze, hanem mert nem roszog a fogam alatt a halacska gerince, csontja.

Hozzávalók (egy fő jól lakik vele, kettőnknek csak még jobban megjön tőle az étvágya)
  • 2db 80g-os olajos Rio Mare (bármilyen más konzervet használhatunk, nekem ez volt itthon)
  • 30 g vaj (szigorúan csak vaj)
  • bors
  • citromlé
A tonhalat az olajjal együtt tálba öntöm. Hozzáadom a puha vajat, ízlés szerint sózom-borsózom. Néhány csepp citromlével bolondítom. Kézi habverővel, fakanállal vagy kézi robotgéppel (attól függően mi van kéznél) néhány perc alatt krémesre keverem.

Friss kenyérrel, lila hagymával kínálom.

A képen látható kenyér Limara szódabikarbónás kenyere. Pillanatok alatt elkészül és fantasztikusan finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése