Egy igazi klasszikus a 80-as évek Erdélyéből. Amennyire vissza tudok emlékezni nem lehetett, és nem is volt buli tonhalkrém - bocsánat, halkrém nélkül. Akkoriban Romániában nem ismertük a tonhalkonzervet. Szardíniát illetve más halkonzervet használtak a háziasszonyok. Én viszont csak a tonhalasat szeretem. Nem csak azért, mert finom az íze, hanem mert nem roszog a fogam alatt a halacska gerince, csontja.
Hozzávalók (egy fő jól lakik vele, kettőnknek csak még jobban megjön tőle az étvágya)
- 2db 80g-os olajos Rio Mare (bármilyen más konzervet használhatunk, nekem ez volt itthon)
- 30 g vaj (szigorúan csak vaj)
- só
- bors
- citromlé
Friss kenyérrel, lila hagymával kínálom.
A képen látható kenyér Limara szódabikarbónás kenyere. Pillanatok alatt elkészül és fantasztikusan finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése