Hozzávalók
- 6 db húsos paprika (lehet kápia, kaliforniai, vagy egyszerű tv - a lényeg, hogy jó kemény, és húsos legyen)
- 2 dl hideg víz
- 1 ek cukor (bő evőkanál)
- jó csipet só
- 1-1,5 tk 20%-os ecet
- 1 tk olaj
A paprikákat a padlizsánhoz hasonlóan megsütjük. A különbség csak annyi, hogy kevesebb idő alatt elkészülnek, lévén sokkal kisebbek a padlizsánnál.
A megsült paprikákat csapvíz alatt megpucoljuk, majd tálban hűlni hagyjuk.
Hűtő hidegen a legfinomabb, de én már langyosan is neki szoktam esni.
Az öntet hozzávalóinál megadott mennyiség nem törvényszerű. Mi így szeretjük, de érdemes megkóstolni, és tetszés szerint alakítani.
Tipp: ahogy már az elején írtam, érdemes nagyobb mennyiségű paprikát lesütni, majd megpucolva - lehűtve bezacskózni, és lefagyasztani.
Amikor megkívánjuk a sült paprikát, csak kikapjuk a fagyasztóból, kiengedjük, ráöntjük az öntetet, és máris lehet fogyasztani.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése