Gyöngyi néni a nagynéném. Egy a sok közül, hiszen édesapámék heten voltak testvérek, így kedvemre válogathatok a nagynénik és nagybácsik között. Ezt a köretet még csak nála kóstoltam, és mondhatni belopta magát a szívembe. Nem csak azért mert finom, hanem mert ez az egyedüli burgonyás köret, amit másnaposan, felmelegítve, vagy éppen hideg krumpliból elkészítve is szívesen fogyasztok. Elkészítése egyszerű, az íze pedig nagyszerű.
Hozzávalók
- 5-7 db közepes vagy annál kicsit nagyobb burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 ek étolaj
- 1 bő tk só
- 1 tk pirospaprika
A krumplit megfőzöm. Nem kell agyonfőzni, hiszen akkor nem lehet lereszelni, de legyen megfőve.
A hagymát egészen apróra felvágom, az olajhoz adom, és üvegesre párolom. A hagymás olajhoz adom sót és a pirospaprikát is, majd egyből félrehúzom. Közben a megfőtt krumplit megpucolom, és a reszelő nagy lyukú oldalán lereszelem. A lereszelt krumplit a hagymához adom, majd közepes lángon határozott mozdulatokkal az egészet összekeverem. Az a lényeg, hogy a paprikás olaj mindenhol bevonja a burgonyát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése