Fénykép az nincs, mert olyan gyorsan elfogyott, hogy esélyem se volt szép tányért, fényképezőgépet előkotorni.
Hozzávalók (4 főre)
- 250 g brokkoli (már megtisztítva)
- 250 g karfiol (már megtisztítva)
- 1 dl tejszín
- só, bors
A megtisztított brokkolit és karfiolt annyi sós vízzel, ami bő másfél ujjnyival elfedi a zöldségeket készre főzöm. A vizet ne sózzuk agyon, ráérünk később is korrigálni az ízeken.
Amikor a zöldségek megfőttek, előkapom a botmixert és a főzővízzel együtt pürésítem őket. Ekkor jöhet még némi só (amennyiben szükséges), bors és még egy-két perc a tűzön, hogy újra felforrjon az étel. Amikor már forr, hozzákeverem a tejszínt, amivel csak 1-2 percig rotyogtatom.
Levesgyönggyel, pirítós kenyérrel, vagy csak úgy magában is finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése