2014. június 21., szombat

Tonhalkrém petrezselyemmel és narancslével


Ez a krém is a névnapi köszöntőknek készült. Pillanatok alatt összedobtam, és szinte ugyanolyan gyorsan el is fogyott.
Fogyasztás előtt nem árt, ha áll egy kis időt a hűtőben, mert úgy szerintem sokkal finomabb. A későn érkező sógorom viszont szobahőmérsékleten fogyasztotta, és teljesen meg volt elégedve vele.

Hozzávalók (egy nagyobb tálkához)
  • 3 kisebb méretű olajos tonhalkonzerv (szigorúan Rio Mare vagy Calvo)
  • 2 ek. narancslé
  • 2 ek. majonéz
  • 1 mokkáskanál csípős mustár
  • 1 nagy csokor friss petrezselyemzöld
  • bors és só

A halakat szitába öntöm, a lecsepegő olajat felfogom, mert lehet, hogy még szükségem lesz rá.
Közben a petrezselyemzöldet apróra vágom, és félreteszem.
A lecsepegtetett tonhalat tálba öntöm, villával áttöröm. Hozzáadom a többi hozzávalót - a sóval csínján bánok, mert a konzerv már alapból sós. A bors mennyisége nálam általában 1-2 csavarásnyi, de az ízlések persze eltérőek lehetnek. Az egészet átkeverem, megkóstolom. Ha túlságosan száraznak találom, akkor a felfogott tonhalolajból hozzáöntök egy keveset, és újra összekeverem.

Sima vagy pirítós kenyérrel kínálom. Amikor nem felejtem el, akkor a tetejét még megszórom. apróra vágott snidlinggel vagy lilahagymával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése