Hozzávalók
- 1 zacskó (500g) Orsótészta - én Gyermelyit használtam
- 250 g szeletelt bacon
- 250 g sajt (Trappista vagy Edami)
- 1 piros pritaminpaprika
- 200 g bolti majonéz
- só, bors
A tésztát bő, sós vízben al dente-re főzöm. Közben a bacon szeleteket falatnyi darabokra vágom, és kevés olajon ropogósra pirítom. Felkockázom a sajtot és a paprikát (kb. 0,5mm-es oldalú kockákra gondoljunk - persze nem vonalzóval mérem az oldalakat, de ilyesmi méretre törekszem).
A megfőtt tésztát leszűröm, hideg vízzel átöblítem. Mély tálba öntöm, hozzáadom a bacont (még az abból kisült zsírt is), sajtot, pritaminpaprikát és ízlés szerint sózom, borsózom. Két fakanál segítségével óvatosan összeforgatom a hozzávalókat, és csak ezt követően borítom rá a majonézt, amivel óvatosan ugyan, alaposan összekeverem.
Hűtőben lehűtöm, majd fasírttal, sült hússal tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése