Oldalak

2013. június 20., csütörtök

Quesadilla


Igazán fura szerzetek vagyunk, mi emberek. Én legalább is az vagyok. Néhány héttel ezelőtt azon panaszkodtam, hogy hideg van, mikor lesz már meleg. Most meg a nagy melegtől szenvedek, és panaszkodok, hogy ez bizony már elviselhetetlen. Ilyenkor elgondolkodok, hogy vajon velem van-e a baj, vagy tényleg nem normális dolog, hogy két héttel ezelőtt még azon törtem a fejem, melyik télikabátot adjam Emesére, most meg pelusban altatom, lévén este 10 órakor még mindig 30 fok.
De most nem is annyira az időjárás a lényeg, vagyis valahol mégis. Hiszen a nagy melegre tekintettel a héten szinte semmit sem főztem, de a quesadilla azért belefért, mert pár perc alatt elkészül, így nem kell órákig a tűzhely mellett ácsorognom.
Gyors vacsorának, finom vendégvárónak, és nem tagadom, 38 fokos kánikulában még gyors ebédnek is tökéletes. Rengeteg változatot ki lehet rá találni, hiszen csak a hűtőnk tartalma és a képzeletünk szabhat határt próbálkozásainknak.

Hozzávalók (4 főre) - Alaprecept
  • 1 csomag tortilla lap (8 darabos)
  • kb. 250 g sajt (tetszés szerinti, amit éppen a hűtőben találunk) lereszelve
  • 1 csokor újhagyma / vagy egy közepes fej hagyma (de akár el is hagyhatjuk, ha nem szeretjük)

Változatok
  • maradék hideg csirkesült (amennyi van, nem kell óriás mennyiségben gondolkozni)
  • maradék hideg kacsasült (amennyi van, nem kell óriás mennyiségben gondolkozni)
  • bármilyen maradék sült
  • bacon
  • sonka
  • spenót
  • stb.
Attól függően kezdem melegíteni a serpenyőt, hogy milyen feltétet használok. Ha nagyobb darabok (pl. hideg sült) is kerül az ételbe, akkor a serpenyőt éppen csak langyosítom, és úgy kerülnek bele a hozzávalók. Amennyiben könnyen felmelegedő hozzávalókkal dolgozok akkor közepesre melegítem a serpenyőt.
Amikor ez megtörtént belehelyezek 1 tortillát. Rászórom a reszelt sajtot, a hagymát és a tetszés szerinti hozzávalót. Lefedem a másik tortillával, jól rányomkodom. Én nem finomkodok, a kezemet használom. Amikor az első lap elkezd szépen pirulni, már halljuk az olvadó sajt sercegését, és már a finom illatokat is érezhetjük. Ekkor óvatosan megfordítom az egészet, és néhány perc alatt a másik oldalt is készre sütöm.
Deszkára csúsztatom, felszelem, és már lehet is fogyasztani.
Önmagában is nagyon finom, de én szívesen kínálom sok-sok friss zöldséggel, vagy éppen görög salátával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése